HTC Superfloor
дава сила на вашиот под

Бетонските подови заслужуваат подобар третман од тоа сем да се движиме по нив. Еден HTC superfloor ќе ве натера да ја цените предноста од упетребата на бетонскиот под како изложена подна површина. Прљавите и сиви подови се претвараат во сјајни, лесни за одржување, еколошки прифатливи и трајни подови.

HTC superfloor - Карактеристики

Фактот дека бетонот е цврст и издржлив материјал е познат повеќе илјади години. Откриени траги на матријалот датираат уште од пред 7000 години, и некои од најпознатите градби на римското царство вклучувајки го и Пантеон биле изградени од бетон. И покрај тоа познавањето за изработка бетон е заборавено и тоа трело се до 17 век кога бетонот е повторно откриен и повторно станува еден од основните градежни матријали на нашето време. Неговото латинско име concretum станува синоним низ историјата за јачина и долготрајност. HTC superfloor е револуционерен подем систем чија техника на изработка го прави бетонот да биде повеќе од јак и отпорен на абење техниката е едноставна колку и генијална. HTC машините и дијамантскиот алат ја брусат и полираат бетонската подлога како би се отстранил слабиот површински слој. а со обработка на цврстата материја во бетонот се добива јак и отпорен на абење бетон. Резултат на овие процеси е појак подолготраен сјајен и убав под.

HTC superfloor - Концепт

HTC Superfloor Платина

Платина дава нај сјајна завршна обработка и тој е концепт на обработка на подот кои вообичаено го препорачуваме на нашите клиенти. Тоа вклучува поголем број етапи во брусењето во однос на останатите концепти. Резултето е исклучително издржлив под. Тркалата од камиони како и разни материи не оставаат трага на сајната површина и светлото благо се рефлектира од подот.

HTC Superfloor Злато

Користејки златен концепт на обработка бетенот не се бруси длабоко како што е тоа сличај кај концептот платина. Тоа значи дека е помалце изложена длабинската структура на бетонот. Како и кај останатите концепти златниот вклучува полирање на подот со HTC твистер со што би се добил сјај приближно исто брилијантен како и кај завршната обработка платина. Златната обработка дава под кои е исклучително отпорен на траги од гуми и слично. HTC Superfloor златната обработка е идеална за подови кои се веќе рамни и нивелирани.

HTC Superfloor Сребро

Концептот сребрена обработка е варијанта од платина обработка со што брусењето се врши под еднакво длабоко како и кај платина концептот но без полирање. Длабинската структура е видна како и кај концептот платина. Сребрениот концепт е идеален доколку сакате под со мат површина.

HTC Superfloor Бронза

Обработката бронза има најмалку број етапи на полирање и брусење. Оваа обработка не вклучува изложување на длабинските структури на бетонот. Наместо тоа, смесата на завршниот површински слој е исполирана но не и отстранета. Овој процес дава поголема површинска отпорност со сјаен изглед.

HTC superfloor - повеќе од убава завршна обработка

Убавината доаѓа од внатре

Подовите претставуваат многу важен дел од секојдневниот живот подеднакво како во индустриските објекти така и во приватните резиденции. Но како што е важно подот да изгледа убаво исто така е важно да е и функционален. Токму заради тоа ќе го засакате HTC Superfloor. Сјајната бетонска површина не е само естецки пријатна туку има и многу други предности.

Јак под

HTC Superfloor е многу економично решение за сите видови деловни активности. Во споредба со традиционалните методи за бетоснски или епоксидни подови на пример: HTC Superfloor нуди ненадмината трајност. Обработените подови имаат неограничен век на траење. Да кажеме дека трајноста на подот е иста како и градбата во која се поставени. Почетните вложувања се исти или пониски како оние за традиционалните подни решениа но ниските трошоци на одржување и долгиот век на траење го прават HTC Superfloor нај вносно вложување. Трошоците на животниот циклус на подот се за околу 60% пониски од трошоците кај традиционалните подни решенија. Со помош на “твистер” методата за чистење ќе откриете дека вашиот под е едноставен, лесен и ефтин за одршување.

Еколошки параметри

Бетонот се состои од чисто природни матријали. Додека подлогите кои често се нанесуваат преку бетонот имаат негативно влијание на човечката околина. HTC Superfloor користи 30 пати помалце енергија него традиционалните подни решенија. Твистер подниот систем за одржување е исто така единствен и потполно еколожки метод на чистење тој не користи ништо сем обична вода без било какви хемиски средства.

Подно решение за сите потреби

HTC Superfloor е достапен во 4 различни концепти: Платина, златна, сребрена и бронза. Тоа значи дека сте во можност да бирате под кои ќе биде во мат завршна обработка или опција на висок сјај. Она што е својствено за сите HTC Superfloor подни концепти е: функционалност, економичност, еколошка прифатливост и естецка привлечност.

Под наменет и за електронската индустрија

Тестовите на проводливост, подеднакво на спојките како и на подните плочи, покажуваат дека HTC Superfloor одговара на стандардите SS-EN61340-5-1 измерените вредности се наоѓаат помеѓу меѓународните IEC и Aмериканските ANSI/ESD стандарди. Тестовите на одење со ESD обувки генерално предизвикуваат мнogu мал или никаков статички електрицитет. HTC Superfloor во секој случај не ги надминува прoпишаните стандардни граници за ракување со електроника.

Додајте боја на вашиот под

HTC Superfloor нуди повеќе од можност да имате под кои поднесува тешки оптеретувања а во исто време поседува и висок сјај. Можете исто така да додадете боја по ваш избор без да изгубите на квалитет на вашиот веќе одличен под. Можете да додавате бои на целата површина на подот.

Користи само вода за одржување

HTC твистер методата за чистење овозможува лесно одржување на подовите без поголеми напори. Све што ви е потребно е вода без хемиски агенси и агенси за полирање. Ова го прави HTC твистер да биде по нежен спрема подот и да даде брилијантни резултати. Дијамнаските брусеви чистат подобро од повеќето машини за чистење кои моќе да се најдат на пазарот.