ASHFORD FORMULA
финална обработка за Вашиот бетон

ASHFOR FORMULATA е безбојна, транспарентна течност која навлегува во бетонот, го штити, го чува и зацврстува. Ашфорд формулата тоа го постигнува со ефикасно навлегување во површината и зацврстување на компонентите на бетонот во една цврста маса. Целта е да се зголеми густината и да се зацврсти бетонот, дополнително да се стврдне и да биде отпорен на влага во егзистициалниот тек. Овој процес на запечатување ке се забрза со примена на конзистентна програма за одржување. За среќа, чистењето на вашиот под со Ашфорд формула е погодно и економично, и како резултат на тоа подот ќе има мермерен сјај кои ќе се подобрува со текот на времето. Со АШфорд формулата нема површински филм или премаз кои би можел да се излупи, во кои ке се ствараат воздушни меури односно кој ќе мора да се обноци или комплетно да се замени. Ефектот на овој под, како и сатенскиот сјај кои би се развивал со текот на времето, се засилува со правилно чистење и одржување.

Заптива

Асхфорд формулата го прави бетонот отпорен на абење. Во суштина тестирањето на отпорност на абење покажува дека под обработен со Ашфорд формулата би бил 32% по одпорен во текот на прв ите 30 минути од третманот, а бетонот со текот на времето ќе продолжи да се стврднува.

Отпорност на абење

Асхфорд формулата го прави бетонот отпорен на абење. Во суштина тестирањето на отпорност на абење покажува дека под обработен со Ашфорд формулата би бил 32% по одпорен во текот на прв ите 30 минути од третманот, а бетонот со текот на времето ќе продолжи да се стврднува.

Не крева прашина

Ашфорд формулата се спојува со бетонската сол станува интегрален дел од бетонот и така создава површина која не создава прашина. Ова значително ги намалува трошоците за одржување и ги штити осетливата опрема и готовите производи од честичките на прашината.

Траен сјај

Со текот на времето бетонот обработен со Ашфорд формулата развива атрактивен „восок“ сјај-колку што е подот повеќе изложен на сообраќај и редовно чистење тоа се подобро изгледа.

Ги елиминита дополнителните трошоци за одржување

Во рок од 6 до 12 месеци после нанесување на површински завршеток, Ашфорд формулата создава блескав, мермерен сјај, кои трае цел егзистенцијален век.

Историја на развивање на Ашфорд формулата

Од своето воведување во сад од 1947 година Ашфорд формулата сама креирала концепт на зацврстување на површината на бетонот и го развила во широко прифатените и одобрени индустрии. Поради нејзиниот единствен (карактеристичен само за неа) процес за хемиско згуснување на површинската структура на бетонот Ашфорд формулата е специјализирана за подобрување на милиони квадратни метри бетонска површина низ целиот свет. Ашфорд формулата и понатаму е призната во рамките на оваа индустрија како стандард за постигнување квалитет. Само со еднократно нанесување чии ефект е траен многу бетонски површини кои покрај експлатацијата и денес се добри за употреба. Бетонските површини кои се третирани со Ашфорд формилата претставуваат вистинско решение за крајните корисници и проектантите низ светот.

Веднаш по обработката

До стврднување и отцуство на прашење ќе дојде во привите неколку дена од обработката. Подот ќе има нормален изглед на бетон или благ сјај (бетон завршен со метла или бетон со рапава структура ќе го задржи природниот изглед)
Дасда
Густината и тврдината на подот веднаш ќе се зголеми. Меѓутоа, треба да се води сметка подот да не се оштети по иницијалното поставување.
За да се забрза појавувањето на сјај, углачети со соодветниот фил, или може да се чисти со секојдневно користење на автомацки брисач.
Да се појача интезитетот на сјајот подот може да се исполира
3 до 6 месеци после обработка
Ако се следи стандардната програма за одржување со финалната обработка на свежиот бетон ќе се развие сјај
12 месеци после обработка
Ќе се развие тврда заштитна површина